ACTIVA™ Overzicht - ACTIVA™ BioACTIVE

Innovatie in tandheelkundige materialen maakt een proactieve benadering in patiëntbehandeling en mondzorg mogelijk. Bioactieve materialen die zich gunstig gedragen in een vochtige omgeving als de mond, de veroorzakers van dentale cariës neutraliseren, bijdragen aan preventie, en de potentie voor remineralisatie maximaliseren, zullen in de mondzorg uiteindelijk de norm worden.

Boost natuurlijke eigenschappen na

ACTIVA BioACTIVE-producten zijn de eerste dentale kunstharsen die de fysieke en chemische eigenschappen van natuurlijke tanden nabootsen. Ze bevatten drie cruciale componenten:

 • Bioactieve geladen kunstharsmatrix
 • Schokabsorberende met rubber verrijkte kunstharscomponent
 • Reactief glasionomeer-vulmateriaal

Deze bioactieve producten nemen actief deel in de cycli van ionuitwisseling die de natuurlijke chemie van tanden en speeksel reguleren. Ook dragen zij bij aan de instandhouding van de structuur van de tanden en de mondgezondheid.

ACTIVA Bioactive1

Sterk, Esthetisch, Bioactief

ACTIVA heeft de sterkte, esthetiek en fysieke eigenschappen van composiet en kent een hogere fluorideafgifte dan glasionomeren. Zo worden de beste eigenschappen van beide materialen gecombineerd.

 • Esthetisch
 • Chemische binding
 • Sealt elementen tegen bacteriële lekkage
 • Zorgt voor afgifte en heropname van calcium, fosfaat en fluoride
 • Zorgt voor langetermijnvoordelen bij de patiënt

Duurzaam

ACTIVA bevat water, maar het materiaal heeft een extreem lage oplosbaarheid.8,20 De geladen kunstharsmatrix faciliteert de diffusie van calcium, fosfaten en fluoride-ionen, met behoud van de uitstekende fysieke eigenschappen behorend bij kunsthars en composieten.

Sterk, fractuurbestendig

ACTIVE BioACTIVE-producten zijn sterker en fractuurbestendiger dan composieten. De sterkte, gemeten als buigkracht tot breken, is het vermogen van een sterk, hard materiaal om krachten op te vangen zonder te breken. De buigkracht van ACTIVA is 2-3 keer groter dan van composieten en 5-10 keer groter dan van glasionomeren en remineralisatie-glasionomeren (RMGI’s).4,5,17

ACTIVA Bioactive2

Dynamisch ‘slim’ materiaal

In tegenstelling tot traditionele, hydrofobe materialen die waterafstotend zijn en ontworpen zijn voor passief gedrag, is ACTIVA hydrofiel en speelt het een dynamische rol in de mond.

Alleen hydrofiele materialen die deels op waterbasis zijn of waterbevattende fasen of gebieden kennen, kunnen reageren op veranderingen in de omgevingscondities en zijn in staat tot dergelijk dynamisch gedrag.6

ACTIVA reageert op de voortdurende veranderingen in pH-waarden in de mond, om het versterken en herstellen van de ionische eigenschappen van speeksel, de tanden en het materiaal zelf te bevorderen.1,7,9 Om deze reden wordt ACTIVA beschouwd als een ‘slim’ materiaal.

Geen Bisfenol A

 • ACTIVA BioACTIVE-producten bevatten geen bisfenol A of afgeleiden van bisfenol A en geen bis-glycidylmethacrylaat (GMA).
 • Automix systemen
 • Drie uithardingsmechanismen: lichtuithardend en chemisch uithardend